Up Service Despagubiri

Despăgubiri record pentru familia unui român rezident în Italia, decedat în accident rutier în România: 600.000 euro

Despăgubiri record pentru familia unui român decedat într-un accident de circulație în România, dar cu domiciliul în Italia: 600.000 de euro. Noutatea constă în faptul că, deși accidentul s-a întâmplat în România, iar șoferul vinovat conducea o mașină înmatriculată în România, cazul a fost judecat de o instanță din Italia, deoarece una dintre victime avea rezidența definitivă în Italia. Totodată suma este una record, de 600.000 de euro despăgubiri.

Avocatul care a apărat aceast caz este Gianluca Trabalza, cel care, în urmă cu un an și jumătate a mai obținut o cifră record de despăgubire în urma unui accident rutier, de această dată în Italia: un milion de euro. Acesta obținuse o decizie din care reieșea că vina a fost în totalitate a conducătorului auto, deși victima a încercat să treacă strada printr-un loc nepermis, fără marcaje de trecere de pietoni. Mai mult, personalul medical de pe ambulanță, declarase că românul de afla în comă etilică.

Cazul din România, judecat în Italia, în urma căruia s-au obținut 600.000 de euro pentru familia unui decedat, se referă la un accident petrecut la data de 29 septembrie 2016, în jurul orei 6:20, pe raza minicipiului Caransebeș, pe DN 68, la km 7+600.

Sentința, dată de Tribunalul din Milano, la data de 20 aprilie, a.c., reprezintă o sumă record pentru o asemenea speță, unică: accident în altă țară decât cea de rezidență a decedatului, daunele fiind plătite de corespondentul societății de asigurări din România.

Cazul a fost preluat inițial de firma UPSERVICE DESPAGUBIRI, ulterior colaborând cu avocatul Gianluca Trabalza.

Cei interesați de cazuri asemănătoare pot cere informații AICI.

Articol preluat din Gazeta Românească Italia